Никога не се предавайте

Човек не трябва да се предава при никакви обстоятелства, за каквото и да става въпрос. Винаги има надежда за всичко. Психологическата нагласа е много важна, защото психиката е по-силна от всяко физическо действие.

Да се предадете означава да се признаете за победени, да се откажете от борбата и да се примирите със съдбата си. Много често благоприятния изход от ситуацията е на крачка пред вас, но вие предавайки се, отстъпвате назад. Дори да загубите, не трябва да се предавате, защото след това ще знаете, че сте опитали да направите всичко възможно, за да постигнете целта си.

Дори нещо да ви изглежда безнадеждно, пак не трябва да се предавате. Невъзможното е само във вашите представи, вие сами си поставяте граници. Никога не казвайте за нещо, че не може да стане, а помислете и се запитайте – как да стане? Отречете ли се от нещо, вие се отдръпвате от него. Провъзгласите ли го за невъзможно, то наистина става такова, защото спирате да се борите.

Човешката психика е голяма сила, тя е способна да накара човек да се разболее, както и да оздравее. Винаги трябва да мислите позитивно, защото негативните мисли вредят, те разрушават психиката и физиката. Търсете доброто в лошото и ще го намерите, ще се убедите че и лошите ситуации могат да ви помогнат, ако съумеете да ги използвате правилно.

Един провал не трябва да ви отказва, а да ви кара да се борите още по-усилено. Той не ви пречи, а ви помага, напътства ви и ви показва грешките, от които трябва да се пазите. Провалът е ваш съюзник, който ви води по пътя към постигането на целите ви.