Не се заричайте!

Навярно ви се е случвало да си кажете „никога няма да направя това“, а след време събитията да са се развили не както сте очаквали, и да сте го направили. В момента може би мислите по един начин, но не се знае какво ще се случи в бъдеще и как ще разсъждавате тогава. Сега имате едни приоритети, тогава те най-вероятно ще бъдат различни.

Не си правете прекалено далечни планове, защото нямате представа какво ще е тогава! Не всичко зависи от вас. Има много фактори, които ще повлияят на бъдещето ви. По принцип, вие трябва да определяте съдбата си и да се стремите да постигнете целите си, но не се знае как ще мислите след време. Ако се върнете няколко години назад, най-вероятно ще забележите, че сте разсъждавали различно от сега. Това е така, защото с времето сте придобили опит и знаете много повече, отколкото тогава.

Ако се заричате, вие определяте бъдещите си мисли, които все още не знаете какви ще бъдат. Много е вероятно тогава да разсъждавате по коренно различен начин от сега, затова не си правете такива илюзии!

Сигурно се питате, какво от това? Дори и да мислите по друг начин след време, какъв е проблема? Когато се заричате, вие създавате една илюзия пред себе си. Възможно е дори да направите нещо непоправимо, смятайки че е правилно. След време, ако размислите, е много вероятно да съжалявате.

Не се заричайте и не бъдете прекалено сигурни в думите си, защото не можете да имате пълно доверие в себе си, както и в другите.