Не се притеснявайте за пари!

Може би основният и най-масов проблем при хората са парите, или по-скоро тяхната липса. Почти всички се притесняват за пари, постоянно. Това важи не само за тези, които ги нямат, не си мислете, че богатите не го правят. Колкото и да са заможни, те имат куп други проблеми, които в повечето случаи също са свързани с пари.

Притесненията като цяло са излишни, а когато става въпрос за пари, същото правило важи с пълна сила. Сигурно в момента повечето от вас си мислят, че няма как да не се тормозят и измъчват от липсата на финанси, при положение че те са нужни за почти всичко. Мога да ви кажа, че парите са ви толкова нужни, колкото вие самите искате това да е така. Все пак, вие сте тези, които определят приоритетите си. Проблемът не е в липсата на пари, той се крие във вашата глава.

Може би искате да живеете по-добре, да имате скъпи вещи и да пътувате често, а парите не ви стигат? Къде е проблема в случая? Нали вие искате тези неща! Следователно, ако не ги искате, няма да са ви нужни тези пари и няма да се притеснявате, че ги нямате. Сами определяте приоритетите си, разберете го! Ако постоянно се притеснявате от липсата на финанси, проблема е във вас. По-добре се научете да харесвате това което имате, а не гледайте само към бъдещето с надежда! Не казвам, че е лошо човек да разполага с повече пари и да живее както смята за добре, дори напротив. Хубаво ще е всеки да може да си позволи всичко което иска и да може да прави нещата, които харесва.

Все пак не е нужно да се притеснявате от липсата на каквото и да било, научете се да живеете в настоящето и да харесвате това, което имате! Мислете за бъдещето, но не пренебрегвайте настоящето! Контролирайте желанията си, това е най-важното в случая! Ако не можете да си позволите нещо, опитайте се да го постигнете, но същевременно не се притеснявайте и живейте в сегашно време.

Много хора мислят прекалено много за това, което нямат. Концентрират се върху него и постоянно се измъчват, че не могат да го имат в момента. Получава се един кръговрат, тези хора няма как да са щастливи и да се чувстват добре, дори и да постигнат така желаната си мечта. Ако съберат пари и купят това, което толкова много искат, те няма да почувстват удовлетворение, защото проблема в случая е коренно различен – желанието. Те ще започнат да искат нещо друго и пак ще се чувстват по същия начин. Никога няма да са доволни от нищо. Парите не са проблем, той се крие в мислите и желанията.

Не е лошо да имате цели и мечти, дори напротив, но не е нужно да ги чакате с нетърпение, пренебрегвайки всичко останало. Притесненията сами по себе си ви вредят, те не могат да ви помогнат по никакъв начин. Когато се притеснявате за пари, вие си вредите.

На един човек не му трябват много пари за да живее, колкото и странно да звучи. Всеки плаща някакви сметки и такси, купува си храна и дрехи, това са най-основните неща, за които не са нужни огромни суми, те са по джоба на почти всеки. Желанията на хората ги карат да искат още и още, те ги принуждават да се притесняват и никога да не са доволни от живота си.

Ако се научите да се контролирате и да харесвате всичко, което имате, ако се опитвате да се развивате и да постигате целите си, като същевременно харесвате настоящето си, вие ще живеете един много по-добър живот.

Има само някои ситуации, при които парите могат да бъдат много важни и необходими, това са случаите, свързани с лечение на болести и т.н. Тогава парите ще ви трябват спешно, но това не означава че трябва да се притеснявате. Опитайте се да направите всичко възможно да ги осигурите и бъдете оптимистично настроени! Това ще ви помогне да се чувствате по-добре, но ще ви даде и повече сили да се борите.

Притесненията са нежелателни и излишни. Да се притеснявате за пари е глупаво и ненужно. Ако имате прекалено много разходи, замислете се кой е виновника за това, дали не сте самите вие?