Не притискайте хората!

Понякога хората прекалено много притискат околните. Това несъмнено води до отрицателен ефект. Не е нужно да притиснете някого, за да го накарате да направи това, което искате. Така можете да го отблъснете.

Тук, както и в много други ситуации, се постига обратен ефект. Ако повтаряте и натяквате, няма да постигнете нищо.

Когато искате да кажете нещо, направете го веднъж. Човекът отсреща със сигурност ще ви разбере, а ако не ви послуша, значи най-вероятно не иска да изпълни молбата ви. Не трябва да го насилвате, защото така ще го отблъснете още повече. Много по-добър вариант е, да му обясните ситуацията, да го накарате да разбере важността на това, което искате от него.

Когато притискате някого, той се чувства атакуван. За него вие сте нападател, срещу който трябва да се бори. Неговата защитна реакция ще го накара да ви се противопостави.

Много хора прекаляват, изискват и не спират, докато не постигнат своето. Това е много грешно, защото дори да успеят да достигнат до това, към което се стремят, те най-вероятно ще отблъснат другите от себе си. Често, ако притиснете някого, той ще изпълни това, което го карате да направи, но в бъдеще ще страни от вас.

Всеки има нужда от свобода, всеки може сам да взима решения. Не принуждавайте хората да вършат нещо, което не искат! По този начин, не само ще постигнете много повече, но и отношението на всички към вас ще бъде по-добро.

Въпреки това, има някои ситуации, в които си заслужава да притиснете някого. Някои хора са мързеливи, и ако не ги „побутнете“, никога няма да свършат нещо полезно. Други забравят, и ако не им напомните, може да не изпълнят това, което са обещали. Вие трябва да знаете как да подходите към съответния човек, особено ако го познавате добре, но като цяло, ако притискате прекалено много другите, в повечето случаи крайния резултат няма да ви хареса.