Не приемайте нещата твърде лично!

Повечето хора приемат нещата прекалено лично. Когато някой им каже нещо лошо, те винаги го свързват със себе си и смятат, че той го прави целенасочено срещу тях. В повечето случаи никой няма за цел да навреди директно на конкретна личност.

Ако не приемате нещата лично, ще се чувствате много по-добре. Ако някой ви обиди, той има проблем, защото не е нормално да го прави. Проблема отново не е във вас, а в него.

Не е нужно да се притеснявате и да приемате всяка дума за лична нападка срещу вас. Често, хората казват неща в гнева си, които не мислят. Понякога изричат думи, за които след това съжаляват. Заради съвсем различна причина, нападат първия срещнат. Каквото и да е тя, почти никога тези хора не целят да ви навредят директно, а ви използват като буфер.

Много са редки случаите, в които някой ще ви нападне директно, без да е повлиян от други мисли и емоции. За да се случи това, вие трябва да сте го провокирали, и то много сериозно.

Ако някой познат не ви поздрави, когато ви срещне, бъдете сигурни, че този човек има някакъв проблем. Много хора в такава ситуация, ще започнат да се чудят къде са сбъркали, да се питат защо той се държи по този начин с тях. Те ще приемат тази случка прекалено лично. Другия човек най-вероятно си има проблеми и в момента не му е до вас, макар че е невъзпитано от негова страна.

Ако някой не ви уважава, ако не ви харесва, макар да не сте му направили нищо, не го приемайте лично. Всеки, който се държи лошо с някого, има проблем. След като някой се държи зле с вас, без да има причина за това, не го приемайте навътре. Причина винаги има, но тя не е във вас.

Много хора сами търсят страданието. Приемат всичко прекалено лично, защото подсъзнателно го искат. Дори нещо, на пръв поглед незначително, може да ги накара да го преживяват дълго време и да мислят постоянно за него. Тези хора са способни да преиначат всяка дума, казана от другите, като я приемат като лична обида.

Не е нужно да правите нищо съществено, просто се чувствайте добре. Каквото и да ви кажат, не го приемайте лично! Ако ви обидят, знайте че проблема не е във вас. Никой не би ви обидил, ако нещо друго не му е повлияло. Ако някой се чувства добре в кожата си, няма да злорадства срещу други хора и няма да се опитва да ги унижава.