Моментното желание е най-коварно

Моментното желание кара хората да действат импулсивно. Много често последиците от него са непоправими. Всъщност, лошите последствия не идват директно от моментното желание, а от действията, които се извършват след него.

Не, моментното желание не винаги е лошо. Понякога то може да ни донесе много щастливи мигове и незабравими емоции. Въпреки това, в повечето случаи губим от едно такова импулсивно желание. Хубаво е да обмисляме действията си преди да ги извършим. Така ще се предпазим от грешките, които можем да допуснем.

Понякога хората купуват неща, които в момента смятат за нужни, а в последствие се оказва, че са си хвърлили парите на вятъра. Някои от тях са толкова нетърпеливи, че дори не си правят труда да потърсят по-изгодна цена, не проверяват на друго място, а директно купуват. Тези хора в повечето случаи губят, защото често се сдобиват с неща, които не им трябват. Нетърпението води до необмислени постъпки.

Моментното желание обсебва хората. То ги кара да пренебрегват логиката и да действат импулсивно, без да се интересуват дали губят или печелят. Не трябва да се бърза, особено за важните неща.

Има малка вероятност моментното желание да доведе до добър край, но като цяло, мащабно погледнато, то може да навреди повече, отколкото да помогне. Не е наложително да се прави нещо, ако в момента то е неизгодно, при положение че може да се изчака и да се направи по-късно.

Моментното желание не е лошо, а коварно. То може да доведе до печалба или загуба, но е много по-вероятно крайният изход от него да не е добър. В повечето случаи хората губят и след време съжаляват за прибързаните си и необмислени действия.