Концентрирайте се върху положителното!

Може да се извлече нещо положително от всяка ситуация, каквато и да е тя. Абсолютно всичко има своята добра и лоша страна. Непрекъснатото търсене на негативното, води до неговото привличане в бъдеще.

Ако се концентрирате само върху лошото, по-вероятно е да ви се случи нещо подобно, защото вие го насаждате в подсъзнанието си. Вашето подсъзнание не различава доброто от лошото, хубавото от грозното и т.н. То се ръководи от мислите ви и се опитва да направи това, което смята че искате. Ако постоянно си повтаряте нещо негативно, подсъзнанието ви ще го възприеме като важно за вас и ще работи за неговото реализиране.

Например, непрекъснато се оплаква, че няма пари, ако постоянно мисли за сметките и всичките си задължения, той запълва мислите си с липсата на пари. Може да ви изглежда странно, но по-вероятно е този човек винаги да бъде беден, защото отделя прекалено голямо внимание върху липсата на финанси, а не се концентрира върху тяхното увеличаване.

„Пари при пари отиват“ – тази поговорка е много вярна поради простата причина, че богатите мислят по друг начин. Те не се притесняват от безпаричието, а гледат на парите като на нещо хубаво. Мислят за тях по друг начин, обмислят какво да купят, правят си бъдещи планове. Насаждат в подсъзнанието си мисли, които са свързани с печалба и харчене на пари.

Има много точно обяснение на целия процес, който кара нещата които „искате“ да се случват. Няма значение дали сте богати или бедни, вие ще постигнете това, за което мислите непрекъснато. Бедните мислят за безпаричието, за това няма да имат пари. Богатите мислят по положителен начин за парите, това е причината винаги да получават още и още.

Тук няма причина за притеснение, това не означава че бедните не могат да бъдат богати. Могат, но трябва да променят мисленето си. Нещастните могат да бъдат щастливи. Всеки човек определя сам своите приоритети, решава за какво да мисли и как да се чувства.

Ще получите това, върху което се концентрирате най-много. Ако постоянно гледате лошото, ако търсите недостатъците във всичко и се оплаквате от „тежкия“ си живот, той никога няма да стане по-добър. Ако сте оптимистично настроени и откривате хубавото във всяка една ситуация, ако гледате към бъдещето с очакване на нещо хубаво, то несъмнено ще се случи.

Не се оплаквайте от това, което нямате, а вижте какво имате!