Човек трябва да е естествен

Много хора смятат, че за да се харесат на другите, трябва да бъдат нещо повече от това, което са всъщност, и прибягват до различни методи, за да не се изложат пред останалите. В много случаи те лъжат и правят опити да се издигнат в очите им.

Тези хора постигат обратен ефект. Може и да успеят да се харесат на някого, но това ще е само временно.

Умните и интелигентни хора не се впечатляват от думите на другите, още повече от самохвалството им. Те гледат най-вече характера и начина на мислене.

Ако целта е да се впечатлят по-простоватите и посредствени хора, то тогава тази тактика може и да има известен успех, но ако някой търси одобрение и симпатии от такива, значи нещо с него не е наред.

Всеки трябва да търси умни и интелигентни хора, с които да има какво да си каже и от които да може да се учи и усъвършенства. За да се впечатлят тези, за които си заслужава да се правят усилия, трябва само едно нещо – човек да се държи естествено. Тези хора не се интересуват от това кой каква кола има, колко пари изкарва и т.н.. Те искат да общуват с личности, които са естествени и не се опитват да се правят на други.

Когато някой се опитва да изглежда различен от собствената си същност, рано или късно истинското му лице се показва.