Ако се чувствате зле, четете тук!

Когато се чувствате зле, когато сте тъжни или отчаяни, спомнете си кои сте и какви сте! Това е просто една ситуация от вашия живот. Една малка и незначителна част от него, в която вие не се чувствате добре. Тя ще отмине, ще дойдат отново щастливите моменти. Тази ситуация е толкова нищожна, че не заслужава вашето внимание.

Спомнете си кои сте! Направете равносметка на живота си! Не забравяйте какви сте, не губете личността си! Не се подценявайте! Припомнете си всички тежки моменти, които сте преодолели, всички хубави моменти, които сте преживели! Вие сте стигнали дотук, защото сте силни. Поучили сте се от грешките си, постигнали сте много повече, отколкото предполагате. Имате много повече, отколкото забелязвате. Огледайте се наоколо и ще се убедите в това!

Вие сте уникални, никой друг не е като вас. Можете много повече, отколкото си мислите. Притежавате сила и възможности, които могат да надхвърлят всички ваши очаквания. Защо се отпускате, при положение че можете да сте победители? Защо се предавате, когато трябва да се борите? Защо приемате провала като поражение, а не като обучение?

Животът ви е дар, който не трябва да пропилявате, осъзнавате ли това! Всеки миг на отчаяние е загубен за вас. Стегнете се и продължете напред! Затворете очи! Избистрете мислите си, отпуснете се и прочистете съзнанието си! Премахнете всички лоши чувства, които ви пречат! Отворете очи и се огледайте наоколо, погледнете с друг поглед на всичко около вас!

Знайте, че никой друг не е като вас. Никой не е повече от вас и никой никога няма да е като вас. Вие сте една личност, която се ражда и изживява живота си, както пожелае. От вас зависи, по какъв начин ще протече той, дали ще се чувствате добре или зле. Ситуациите не могат да ви попречат, нито да ви ядосат. Те ви помагат, не отказвайте помощта им!

Помнете кои сте, от къде сте тръгнали и къде искате да стигнете! Придържайте се към плана си и никога не се отклонявайте! Не позволявайте на проблемите да ви спират или бавят, вървете напред и само напред! Никога не се подценявайте и не се предавайте! Можете да постигнете всичко, което пожелаете, стига наистина да го искате.