Щастието е личен избор

ЗАБРАВЕТЕ ДЕПРЕСИЯТА!

Депресията е често срещано състояние, което кара хората да се чувстват зле за определен период от време. Докато сте в депресия, виждате само лошата страна на нещата, смятате че нищо хубаво няма да ви се случи и че сте едва ли не обречени на нещастие.

Хубавото в този случай е, че това чувство на потиснатост и отчаяние е временно, то винаги отминава. Разбира се, нямам предвид много тежки форми на депресия, при които е необходимо лечение. Ако при вас случаят е такъв, препоръчвам ви да се посъветвате със специалист, който ще ви помогне.

Обърнете внимание на самият израз „изпадам в депресия“, в него се крие ключът за избягването на това състояние. След като изпадате в депресия, значи можете и да не изпадате, това е ваш избор, запомнете това. Депресията е състояние на неувереност, потиснатост и т.н. Причините да изпаднете в депресия са много, но по-важно е да разберете как да предотвратите нейната поява или ако я има, как да се отървете максимално бързо от нея.

Всеки човек е имал моменти на депресия, без значение голяма или малка. По принцип това състояние преминава с времето. В зависимост от различни обстоятелства, то може да трае един час, но може и много повече. Докато сте в депресия, вие се чувствате зле. Мислите си, че няма изход от дадена ситуация. Истината е съвсем друга – от всичко има изход и след известно време, вие го осъзнавате.

Често, хора изпадат в депресия за момент и се чувстват безпомощни и безсилни, смятат че няма изход и че се е случило нещо непоправимо. В такива ситуации понякога се стига дори до самоубийство. Тези хора в момента не мислят трезво и не осъзнават, че каквото и лошо чувство да изпитват, то ще отмине с времето. След като излязат от това мрачно състояние, те пак ще се радват и ще се смеят, винаги става така. Самоубиецът губи целия остатък от живота си само за един миг. Той пропуска всички хубави моменти, които го чакат в бъдеще. Не знае какво изпуска и не мисли за това, защото смята че животът му няма смисъл. Всъщност той греши, винаги има смисъл и винаги има изход от всяка ситуация. Чакат ви хубави мигове в бъдеще, може би по-хубави от всичко което ви се е случвало до сега. Ако някой самоубиец бъде спрян и разубеден, той не се опитва да повтори тази грешка. След време дори е благодарен, че е продължил живота си и осъзнава какво е щял да пропусне.

Депресията е много опасно състояние и може да доведе до непоправими последици. Със сигурност трябва да се опитвате да я избягвате и да не я допускате в мислите си. Стремете се винаги да мислите положително за всичко и да не позволявате да бъдете ръководени от нея!

Ако усетите, че изпадате в депресия, отървете се максимално бързо от нея! Спомнете си, че тя ще отмине и след това отново ще се чувствате добре, не чакайте това да стане от самосебе си, а го направете веднага! Започнете да мислите за хубави неща, за всичко добро, което ви предстои! Знайте, че само ако мислите положително, тогава ще успеете да постигнете това, което искате. С лоши мисли и депресии, вие се отдалечавате от вашите желания и отблъсквате от себе си всичко, което може да ви направи щастливи. Вие контролирате мислите си, може би още не го осъзнавате, но това е така. Ако смятате че няма да се справите сами, четете тази книга отново и отново, докато не съумеете да се контролирате самостоятелно! Ако почувствате, че сте депресирани, прочетете отново тази част за депресията и се опитайте да вникнете в текста! Със сигурност резултатът ще е положителен и ще премахнете депресията по-бързо, отколкото, ако я чакате да изчезне сама. След като се научите да премахвате състоянието на депресия, трябва да се опитвате въобще да не го допускате да се появява. Ако се стремите постоянно и при всеки признак на депресия я премахвате още в началото, ще се отървете от нея и ще я забравите. С времето тя ще изчезне и няма повече да пречи на вашето щастие.

Депресията е много лошо състояние на духа и срещу нея трябва да се вземат мерки навреме. Не трябва да и позволявате да ви контролира и да ви кара да правите неща, за които ще съжалявате. Тя трябва да бъде унищожена още в началното си развитие, защото има свойството да се увеличава с времето и да става все по-голяма и дълготрайна. Ако мислите, че не можете да се справите сами с нея и че тази книга също не ви помага, то вашето състояние е много сериозно и трябва да се обърнете към специалист. Запомнете, че винаги можете да се отървете от депресията по един или друг начин, не чакайте, а действайте веднага!