Щастието е личен избор

УВОД

Целта на тази книга не е само да сте щастливи, а да промените начинът си на мислене и да вземете максимума от всичко, което ви предлага животът. Тук не се търси моментната радост и временното щастие, което се изпитва при постигането на някой успех. Целта на книгата е да ви научи, как да сте щастливи в дългосрочен план и как да се справяте с трудностите и проблемите.

Някои от вас ще си помислят, че не могат да станат щастливи, само с прочитането на една книга. Това е вярно, тази книга не може да ви направи щастливи, нито някоя друга. Тя само ви показва пътя към щастието. Това е една карта, която трябва да изучите много внимателно и да вникнете в нея. Има много пътища, по които можете да тръгнете, но повечето са грешни и ще се озовете там, където най-малко искате да пристигнете.

Гледайте на тази книга като на навигация, която ви показва правилният път към щастието! Запомнете, че пред вас се разкрива само посоката! Вие трябва да решите, дали да тръгнете по този път или да продължите по някой друг. За да постигнете това, което целите, трябва не само да прочетете книгата, но и да вникнете в нея, да се опитате да я разберете. Информацията, която се намира вътре в нея е много ценна, но ще помогне само на тези от вас, които я разберат.

Постигането на щастието зависи изцяло от вас, от това, как гледате на живота и как възприемате всичко, което се случва около вас. Най-важното нещо, което трябва да запомните и никога да не забравяте е, че сами решавате дали да сте щастливи или нещастни. Едно съмнение може да направи безсмислено всичко, което ще прочетете в книгата. Ако не повярвате на това, което ще прочетете, може би никога няма да сте щастливи.

Всичко, което е описано, е базирано на научни факти, на реални житейски ситуации и следва логиката, без която нищо не би било такова, каквото е. Всичко в този свят е логично, щастието също не прави изключение. Ако спазвате и разбирате написаното в книгата, не е възможно да сте нещастни.

Докато четете, трябва да се опитвате да осъзнаете всичко, което е описано. Не бързайте, защото това не е роман, а книга, която цели да промени вашето мислене и погледа ви към света.