Щастието е личен избор

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

За да сте щастливи, трябва да го искате и да се опитате да го направите реалност. Само, ако наистина вярвате, че ще успеете, ще го постигнете. Не е никак трудно, опитвайте се непрекъснато да се чувствате добре. Спазвайте съветите, описани в тази книга и ще се убедите, че е невъзможно да сте нещастни, ако го правите.

Много от вас ще си помислят, че написаното в тази книга не важи за тях. Че при тях обстоятелствата са различни. Вие какво мислите? Дали ще успеете да сте щастливи или още имате съмнения? Ако се съмнявате, прочетете книгата още веднъж. Явно не сте разбрали същността и. Ако не се съмнявате и смятате да опитате, направете го, без да чакате! Започнете веднага!

Най-важното, което трябва да запомните:

Вие нямате лош късмет, отървете се от това чувство, ако го изпитвате! Не завиждайте на никого, защото така вредите на себе си. Не бъдете злобни и се опитайте да бъдете добри с околните! Никога не си отмъщавайте, ако го правите, ще си навредите. Не изпадайте в депресии, забравете това състояние! Премахнете гневът от себе си, ще се чувствате много по-добре. Не се оплаквайте и не търсете съжаление от другите! Не съжалявайте за нищо, което е отминало и няма как да промените! Не се разочаровайте от неуспехите си, а ги приемайте като предизвикателства! Не се притеснявайте за нищо, ще се чувствате много по-добре! Премахнете състезателното мислене от себе си и не се съревновавайте с другите! Изчистете всички лоши мисли от съзнанието си, търсете доброто във всичко! Не лъжете и ще усетите силата на истината! Не се ядосвайте, сдържайте се и взимайте решения, когато не сте афектирани! Приемете недостатъците си като част от вас, никой не е перфектен. Дръжте се добре с околните и те ще се държат добре с вас! Не се сърдете на другите, всеки има своя гледна точка за живота. Прощавайте и не изпитвайте лоши чувства към никого! Не се карайте с хората, опитайте се да ги разберете! Никога не си позволявайте да сте в лошо настроение! Подбирайте приятелите си, не си губете времето с хора, които ви дърпат назад! Бъдете естествени и не се преструвайте! Радвайте се на успехите на другите, не си позволявайте да се тормозите и да завиждате на някого! Опитвайте се да изкарвате колкото се може повече пари, но само при условие, че вършите това, което ви доставя удоволствие! Давайте повече, отколкото получавате и ще получите повече, отколкото очаквате! Уважавайте другите и те ще ви уважават! Бъдете благодарни за всичко, което имате! Почивайте и релаксирайте, когато имате възможност, за да имате сила и енергия да продължите напред!

Това е накратко почти всичко, описано в тази книга. Ако спазвате тези съвети, гарантирам ви, че е невъзможно да сте нещастни.