Щастието е личен избор

ИЗМИСЛЕТЕ ДУМА ЗА ВСЯКА ЛОША СИТУАЦИЯ!

Ако спазвате всичко, което прочетохте в тази книга, вие несъмнено ще се чувствате по-щастливи и ще гледате на живота с други очи. Може да ви изглежда трудно, но да го постигнете е много по-лесно, отколкото предполагате.

За да спазвате всичко, за да се контролирате и никога да не изпадате в неконтролируемо състояние, можете да направите нещо, което ще ви помогне да се владеете по-лесно.

Измислете си по една дума за всяка ситуация, която искате да овладеете, ако изпаднете в нея! Например, ако се ядосате на някого, вашата дума може да е „риба“. Ако усетите, че изпадате в депресия, думата ви може да е „котка“ и т.н. След като сте прочели книгата, знаете за какво става въпрос и кои състояния на умът си трябва да контролирате.

Да вземем за пример думата „риба“, с която да речем, сте избрали да контролирате гневът си. Опитвайте се всеки ден или когато имате възможност да си повтаряте тази дума наум и да мислите за нея! Докато си я представяте, трябва да се опитате да свържете с нея чувството, което изпитвате, докато сте ядосани. Мислете си, че няма смисъл да се ядосвате, спомнете си, че ако го правите, можете само да влошите нещата! Прочетете отново какво пишеше в тази книга относно гнева и се опитайте да свържете думата „риба“ с всичко, което е описано.

Ако правите това често, вие ще свържете думата „риба“ с вашият гняв. Тази дума ще се запечата в подсъзнанието ви и когато я изречете наум, ще си представите всичко, което е свързано с нея. Това се прави с цел, да не си повтаряте отново всичко, когато сте ядосани, а да го направите само с една проста дума.

Ако усетите, че се ядосвате, трябва само да си спомните думата „риба“. По този начин, вие веднага ще усетите значението на тази дума и ще се почувствате по-добре. Ще разберете още на момента, че няма смисъл да бъдете ядосани, че докато сте в такова състояние не мислите трезво и т.н. Тази дума ще ви помогне много, стига да сте успели да свържете с нея всичко, което е свързано с вашият гняв.

Това важи и за всички други състояния, в които не искате да изпадате. Измислете си различна дума за всяко едно от тях и се опитвайте ежедневно да свързвате тази дума с това, което е свързано с даденото състояние!

Много е важно, когато усетите, че започвате да се ядосвате или не се чувствате добре, веднага да си спомните думата, която сте свързали с това, което ви се случва в момента. В началото може да не го правите всеки път и да забравяте понякога, но ако се опитвате и мислите за това, то ще стане част от вас и когато се случи нещо, думата ще изниква сама в съзнанието ви.

Тези думи ще ви помогнат много, ако ги използвате правилно и се опитвате упорито да ги прилагате на практика. Това са думи за контрол на вашите мисли. В началото може да ви е трудно, но ако не се отказвате и мислите за това, няма как да не успеете да постигнете хармония в мислите си. Ще успеете да се контролирате и никога няма да изпадате в състояния, които ще ви попречат да се чувствате щастливи.