Щастието е личен избор

БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ!

Благодарността е чувство, което хората изпитват, когато са доволни от помощта на някого. Някои я изразяват с думи, други с действия, трети са благодарни вътрешно в себе си, без да го показват. Има и неблагодарни хора, които не обръщат внимание на това, което другите са направили за тях и смятат че всички са им длъжни.

Тук ще обърнем внимание на благодарността, която вие трябва да изпитвате. Когато човек е благодарен, той показва своята признателност. Всеки, който изпитва това чувство и го показва, се чувства много по-добре, отколкото ако не оценява действията на другите.

Неблагодарните хора не се впечатляват от нищо и за тях почти всичко е безсмислено. Те не се трогват от това, че някой се опитва да им помогне. Приемат за даденост всичко и очакват от другите да изпълняват капризите и желанията им. Когато някой им помогне, тези хора не го оценяват и дори не изпитват задоволство от получената подкрепа.

Трябва да сте благодарни за всичко. Не само за това, което другите са направили за вас, а за всичко. Непрекъснато си повтаряйте, колко неща имате и бъдете благодарни дори за малкото и незначителното, което притежавате! Само по този начин ще усетите силата на щастието и ще съумеете да се насладите истински на живота.

Има хора които притежават много, но не го осъзнават и не го ценят. Те са нещастни и докато не променят мисленето си, няма как да се чувстват добре. Други, които оценяват малките неща, са много по-щастливи и живеят много по-добър живот.

Не е необходимо да се храните в най-скъпият и луксозен ресторант на света, за да оцените качествата на храната. Някои ще намерят недостатъци дори в менюто на такъв ресторант, докато други ще се насладят истински на един геврек, купен на улицата. Някой може да има най-скъпата кола в света и да не я оценява и харесва, докато друг, може да бъде много по-щастлив със старата си кола, която едва се движи.

Много е важно как възприемате нещата и дали наистина сте благодарни за това което имате. Опитайте се да благодарите всеки ден за абсолютно всичко, за което се сетите че притежавате. Повечето хора оценяват нещата, когато ги загубят. Не е нужно да чакате такъв момент, оценете ги още сега – веднага, правете го непрекъснато и ще се чувствате много по-добре!

Благодарете на всички, които ви помагат! Нека и те да усетят вашата нагласа към света и да разберат, че това което са направили за вас не е напразно.

Благодарността е чувство, което ви изпълва с положителни емоции. Само този който не оценява нищо и не благодари за това което има, не знае какво притежава.