Щастието е личен избор

ЗА ПАРИТЕ

Да си дойдем на думата – парите. Важни ли са те? Парите носят ли щастие? Това е един от най-често задаваните въпроси към богаташите. Спомням си какво беше казал Арнолд Шварценегер: „парите не носят щастие, миналата година изкарах 50 милиона долара, тази година изкарах 60 милиона, не се чувствам по-щастлив“.

Истината е, че парите и щастието не са свързани и едното не може да доведе до другото. Има много случаи, при които бедни хора се чувстват много добре и живеят наистина щастливо. Има и такива, при които много богати и уважавани личности живеят изключително нещастен живот. Разбира се, парите не са нещо лошо и винаги са добре дошли. Те могат да ви помогнат да постигнете целите си и наистина да живеете по-добре. Те са средството, с което можете да направите почти всичко, което пожелаете. Въпреки това, ако човек се чувства нещастен, ако е настроен негативно към света, той няма как да е щастлив, колкото и да е богат.

Богатството не се измерва с парите, които имате. То е съвкупност от всичко, което харесвате и цените. Въпреки това, за повечето неща в днешно време ви трябват пари, за това се постарайте да имате колкото се може повече от тях! Работете усилено, опитвайте се да печелите много, без да се ограничавате! Да сте богати не е нито грешно, нито лошо. Това е нещо много хубаво и ако знаете как да използвате спечеленото, ще живеете един наистина добър и стойностен живот.

Тук идва моментът да уточним нещо много важно – парите не са цел, а средство за постигане на целите ви. Не трябва да се стремите само към печалбата, пренебрегвайки други ваши желания. Вашата единствена цел е да сте щастливи и за да я постигнете, трябва да правите това, което наистина харесвате. Ако се концентрирате само върху парите и вършите неща, които са ви неприятни, колкото и богати да станете, няма как да сте щастливи.

Опитайте се да намерите това, което ви носи удовлетворение! Намерете начин да печелите от него, но в никакъв случай не си позволявайте да правите неприятни за вас неща! Много често се случва, хора да работят в сфера която ненавиждат. Те го правят само заради парите, но това е много грешно. Тези хора често са депресирани и в лошо настроение. Отиват на работа и с нетърпение очакват часът, в който ще си тръгнат от там. Времето през което работят е загубено време и те, без да осъзнават, съсипват голяма част от живота си. През целият ден, тези хора са нервни и раздразнителни. Напрежението което натрупват, докато са на работа, по-късно пренасят и в дома си. По този начин те вредят не само на себе си, но и на семейството си.

Ако работите това, което харесвате, вие ще се чувствате свободни. Никога няма да ви се налага да работите, защото за вас работата ще е удоволствие.

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да намерите баланс и да съчетаете това което обичате да вършите, с онова от което печелите. Успеете ли да го постигнете, пред вас няма да има граници и пътят ви към щастието ще бъде без препятствия.