Щастието е личен избор

РАДВАЙТЕ СЕ НА ЧУЖДИТЕ УСПЕХИ!

За повечето хора, успеха на някой друг е нещо лошо. Те се дразнят, когато някой печели или живее по-добре от тях. Рядко се срещат такива, които изпитват задоволство от чуждото щастие.

Вие към коя група спадате? Дразните ли се от факта, че има много успели хора, а същевременно вие сте по-зле от тях? Радвате ли се, ако ваш познат успее да постигне нещо, за което вие само мечтаете? Дразните ли се от това, че много хора успяват да спечелят по нечестен начин, а вие не можете, понеже спазвате правилата? Каквито и да са отговорите ви на тези въпроси, прочетете следващите редове, за да разберете как е по-добре да се чувствате в такива ситуации.

От гледна точка на това, че целта ви като цяло е да се чувствате добре и да сте щастливи, следва че не трябва да се дразните от чуждото щастие. Дори напротив, какъв е смисълът да се тормозите за нещо, което се случва на другите? Ако някой ваш близък е успял в дадена област и е щастлив, защо да не се радвате и вие заедно с него? Ако непознат е постигнал нещо, няма смисъл да се дразните от този факт, дори да е по нечестен начин. Няма да се почувствате по-добре, ако се ядосвате заради това.

Радвайте се на успехите на другите. Няма смисъл да се самосъжалявате. След като някой е успял, това е добър знак и означава, че и вие можете да го постигнете. Много по-лошо щеше да бъде, ако всички са зле. Тогава нямаше да имате никаква надежда, виждайки само нещастие и отчаяние около себе си. Успелите хора трябва да ви служат за пример, от тях трябва да се мотивирате. Те са доказателството за това, че всичко може да се постигне, стига човек да има желание и да се труди упорито. Тези, които са успели да изплуват от блатото на мизерията и да се издигнат, те трябва да ви амбицират още повече, защото са живо доказателство за безграничните възможности, които се откриват пред всеки.

Ако се самосъжалявате и се дразните от чуждите успехи, няма да постигнете нищо. Ще бъдете в застой и няма да вървите напред. Само ако си повярвате истински и гледате на чуждите успехи като нещо хубаво, само тогава ще успеете да се чувствате силни и готови за светлото бъдеще.

Няма смисъл от завист и злоба, те само ви вредят. Ако някой се дразни от чуждият успех, той по-скоро се ядосва сам на себе си, че не е успял. Опитайте се да преследвате целите си, не като завиждате на другите, а като се стремите да превърнете вашите собствени мечти в реалност! Амбицирайте се допълнително от факта, че има успели хора около вас! Ако някой ваш познат или съсед успее да постигне това, което е искал – радвайте се! Това е добър знак за вас и означава, че щом той е успял, значи и вие можете. Повечето хора свързват богатите с нещо лошо и говорят за тях с презрение. Ако го правите, замислете се как тези хора са успели да постигнат всичко? Да не мислите че им е било лесно? Няма лесни пари, за това повечето такива хора са достойни за възхищение.