Щастието е личен избор

БЪДЕТЕ ЕСТЕСТВЕНИ!

Много хора не са естествени, постоянно се преструват – на улицата, в работата, пред приятелите си. Те непрекъснато играят роли, като се опитват да се харесат на околните.

Със сигурност познавате такива хора, няма как да не ги забележите. Може би и вие сте такива, замислете се. Налага ли ви се понякога да се преструвате на някой друг, да излъжете или преувеличите за нещо, в стремежа си да се харесате на някого? Ако го правите – спрете, това не е добре и сега ще разберете защо.

За да се опитвате да изглеждате по начин, различен от вашата същност в очите на някой – това означава че не харесвате себе си. Ако не се харесвате, опитайте се да промените във вас това, което не одобрявате! Ако няма начин да го оправите, опитайте се да го игнорирате и да не мислите за него! Всеки има недостатъци и никой не очаква от вас да сте перфектни. Не е нужно да криете от другите каквото и да било, нито да се правите на такива, каквито не сте.

Винаги си личи, когато се преструвате. На някой може да му отнеме повече време, на друг по-малко, но винаги ще ви разкрият, ако не сте естествени и ще стане по-зле. Никой не харесва такива хора.

Винаги казвайте това, което мислите! На някой може и да не му хареса в момента, но като цяло, ще спечелите от това. Само ако знаят всички, че сте искрени, естествени и винаги мнението ви е обективно, само тогава ще ви ценят и ще знаят, че сте „истински“.

Много хора са лицемери и казват това, което другите искат да чуят. Смятат че по този начин ще ги харесват повече, но това не е така. Никой не иска да слуша необосновани комплименти, никой не се интересува от празни думи. Някой път може да зарадвате някого, ако му кажете нещо хубаво, което всъщност не мислите, но ако го правите често, този човек ще ви разкрие и няма да ви има доверие в бъдеще. Много по-добре е винаги да казвате това, което мислите – добро или лошо. Дори да не му хареса на човека отсреща, той ще знае, че казвате истината, а това е най-важното. Вие също ще се чувствате по-добре, защото няма да ви се налага да лъжете и де се опитвате да се измъкнете от поредната заплетена ситуация, която сами сте създали.

Ако сте естествени, ще ви оценят. Ако някой не ви харесва, това е лично негов проблем, вие трябва да се опитвате да сте такива, каквито сте. Това е може би най-важното нещо, което трябва да правите – да не се преструвате.