Щастието е личен избор

КАЖЕТЕ СБОГОМ НА ЛОШОТО НАСТРОЕНИЕ!

Виждате ли често по улицата намръщени хора, смачкани от живота, които са изтормозени от скучното ежедневие и стреса, който ги съпътства ежедневно? Тези хора през по-голямата част от живота си са нервни и нещастни, рядко имат моменти, в които могат да се отпуснат и да се насладят на живота.

Лошото настроение е нещо, което всеки сам избира. Никой не може да ви „принуди“ да се чувствате зле ежедневно. Колкото и да не ви се вярва, това е ваш личен избор. Когато сте в лошо настроение, вие вредите не само на себе си, но и на всички около вас. Хората които държат на вас, също ще се чувстват зле заради вас. Никой няма право да разваля настроението на останалите, а вие несъзнателно правите точно това, докато се чувствате зле. Дори да не казвате нищо, да не изричате и една дума, вашето настроение се усеща от околните. Ако го правите съзнателно, за да ви съжаляват, това е още по-лошо, защото така вредите на всички и то умишлено.

Никога не си позволявайте да сте в лошо настроение! Каквото и да се случи, трябва непрекъснато да се опитвате да сте весели, не само заради себе си, но и заради всички около вас. Не е трудно да постигнете това, просто трябва да търсите хубавото във всяка ситуация и да го намирате.

Винаги, когато усетите, че се чувствате зле, трябва да помислите за всичко хубаво, което притежавате. За всички хора на които държите и които държат на вас. Лошото настроение е временно и ще отмине, но не трябва да чакате, а да го премахнете веднага щом го усетите.

Помнете, че винаги когато сте в лошо настроение, вие вредите на всички около вас – на вашето семейство, на вашите приятели и познати. Ако искате те да са щастливи, не си позволявайте да демонстрирате лошо настроение пред тях, както и пред себе си.