Щастието е личен избор

ПРЕМАХНЕТЕ ЛОШИТЕ МИСЛИ ОТ СЕБЕ СИ!

Много често, почти винаги, хората се концентрират повече върху лошото, отколкото върху доброто в дадена ситуация. Натоварват се с негативни емоции и дори обичат да го правят – гледат драми, слушат лоши новини по телевизията, четат за случили се нещастия и т.н.

Може би и на вас ви е интересно и следите за такива събития, гледате такива филми и обичате да преживявате страданието на героите в тях. Да натоварвате психиката си с негативни емоции е грешно. Може и да не го осъзнавате, но това ви вреди и ви натоварва страшно много. Никой не е безчувствен и никой не трябва да се затормозява излишно.

Не казвам да не гледате филми с лош край, драми и т.н. Там играят актьори и вие знаете това, осъзнавате че не е истинско. При истинските ситуации нещата стоят по друг начин. Когато четете новина, за някоя катастрофа например, вие се натоварвате от нещастието на другите. Колкото и силна психика да имате, не мислете че това не ви влияе. Дори да не го осъзнавате докато четете новината, във вашето подсъзнание се запечатва картината на инцидента.

Ако се натоварвате от чуждите проблеми, вие няма как да се чувствате добре и да сте щастливи. Може би това ви изглежда безчувствено, но не е така. След като няма как да помогнете и да промените станалото, не е нужно да се притеснявате. Дори трябва да избягвате подобни новини.

Във всичко има нещо добро, търсете го, а не се концентрирайте върху лошото. Дори в най-голямата трагедия има нещо позитивно. Лошите мисли само ви вредят, те не могат да ви помогнат с нищо. Когато се случи някакво нещастие, не е нужно да се тормозите. По-добре е да се опитате да помогнете, ако имате възможност и да предадете на другите положителни емоции, а не да се съсредоточавате върху нещастието.

Най-добре е да избягвате лошите новини. По телевизията непрекъснато показват инциденти, болни хора и т.н. Вестниците също са пълни с такива статии. Ако не ги гледате, ще се чувствате по-добре. Не е нужно да се обременявате с чуждото нещастие, а само с това, което ви касае пряко. Когато се случи нещо лошо с някой ваш познат, тогава се опитайте да не се разстройвате и да мислите положително. Ако разберете, че се е случило нещо лошо на някой, на когото няма как да помогнете, опитайте се да не се затормозявате излишно и да го игнорирате. Това не ви прави безчувствени, нима е лошо да пазите психиката си в добро състояние?

Избягвайте лошите новини! Стремете се да гледате и да четете само положителни неща! Опитвайте се да премахнете от мислите си желанието, което ви кара да търсите сензации и трагедии, всеки човек има такова желание в някаква степен.

Да имате лоши мисли, да виждате нещастието и да се концентрирате върху трагедиите е грешно. Това ви пречи да сте щастливи и ви натоварва с излишни негативни емоции. Ако се отървете от тези мисли, ще се чувствате много по-добре и ще предадете доброто си настроение на останалите.