Щастието е личен избор

ПРЕМАХНЕТЕ ГНЕВА ОТ СЕБЕ СИ!

Гневът е състояние, при което човек се ядосва, или се дразни от постъпките на околните. Това чувство може да ви накара да извършите нещо, което да има непоправими последици и за което ще съжалявате след време.

Гняв, яд, ярост – това са все лоши състояния на човешката мисъл, които по никакъв начин не могат да доведат до нещо добро. Само като се замислите, че докато ги изпитвате, вие се чувствате зле, става ясно че те са излишни и трябва да се отървете от тях. Ако му се позволи, гневът може да обсеби даден човек и да контролира живота му. Много хора не осъзнават, че са под неговата власт и му се подчиняват безпрекословно. Ядосват се за най-малкото нещо, винаги търсят повод да се заядат с някого. Тези хора не се чувстват добре, те живеят под постоянен стрес, защото гневът не им позволява да видят хубавите неща в живота. Той им пречи и ги кара да се концентрират върху лошото, да обръщат повече внимание на нещастието.

За да се ядосате на някого, трябва да имате причина. Гневът много лесно ще ви накара да я намерите във всичко, което се сетите. Той е може да ви скара с всеки, да ви накара да се ядосате на себе си или на целия свят, ако му го позволите. Докато сте ядосани, вие си вредите много, изпитвате усещания, които ви карат да се чувствате зле. Сами разбирате, че това не трябва да се случва. Помислете логично, на кого е нужно това? Защо хората трябва да са гневни и да се ядосват, при положение, че може да не го правят? Вас не ви интересуват другите, трябва да се опитате да се владеете! Много е вероятно, ако го постигнете, околните да ви вземат за пример и да се повлияят от вас.

За да премахнете гневът от себе си, радвайте се на малките неща и на всичко, което ви заобикаля! Бъдете благодарни за това, което имате и изпитвайте наслада от живота! Опитвайте се да търсите доброто във всичко, не гледайте лошата страна на нещата, а търсете хубавата! Каквото и да ви се случи, каквото и да ви кажат, трябва да търсите доброто, както в хората, така и във всичко около вас. Само по този начин ще изчистите умът си и това ще доведе до премахване на лошите мисли от съзнанието ви. Търсете доброто дори в малките неща, радвайте се на хубавото време, още със ставането ви сутрин бъдете благодарни за всичко, което имате, усмихвайте се по-често! Опитайте се да пренебрегвате лошото и да игнорирате негативните емоции! Ако се стремите да търсите добрата страна на нещата, със сигурност ще я намерите. Само който се концентрира върху негативното, ще го открие със сигурност. Каквото търсите, това ще намерите. В каквато и ситуация да попаднете, ако се опитате да намерите нейната добра страна, несъмнено ще я видите. От всичко може да се извлече полза. Да се концентрирате върху недостатъците е грешно и безсмислено. Все пак искате да сте щастливи, търсете щастието, а не нещастието.

Успеете ли да постигнете това, което прочетохте дотук, вие няма да се ядосвате, защото няма да имате причина да го правите. След като виждате доброто в нещата, няма да се сърдите и да бъдете гневни. Самото ви подсъзнание ще се научи да контролира злобата, която таите в себе си и ще я премахне. От вас се иска само да се радвате на живота и да цените всичко, да търсите хубавото дори там, където мислите че не можете да го намерите.

Трябва да се следите постоянно, докато не премахнете напълно гневът от себе си. Усетите ли че се ядосвате за нещо или на някого, спрете! Спомнете си какво прочетохте преди малко, дори ако е необходимо носете книгата със себе си и я четете! В началото ще ви е трудно, но с времето ще свикнете и ще започнете да се контролирате, без да е нужно да се замисляте за това.

Гневът ви кара да се чувствате зле, той ви съсипва. Трябва да се отървете от него. Опитайте се да сте щастливи и ще усетите животът в пълния му блясък. Ще откриете един нов свят, който не сте познавали до сега.